Hamis eclair
Feltöltötte: Judit | 2024.01.07.
könnyű
35 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Hamis eclair, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tejben megfőzzük a pudingport, ízesítjük cukorral és vaníliával, majd kihűtjük. A tejszínt a fixálóval habbá verjük és a felét hozzáforgatjuk a pudinghoz.
Egy keskeny kb 11 * 30 cm - es formát kibélelünk folpackkal és lerakunk egy sor, tejben megforgatot babapiskótát. Rásimítjük a vaníliás krémet, erre a tejszínhabot, ezután kirakjuk a tetejét a tejben megforgatott babapiskótával.
A tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, megvárjuk amíg elolvad és simára keverjük. Ha kihűlt ráöntjük a piskóta tetejére, majd pár órára - de legjobb egy éjszakára - hűtőbe tesszük dermedni.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
A krém elkészítése
3 dl tej
2 ek cukor
1 kávéskanál vanília kivonat
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
továbbá
20 dkg babapiskóta
1 dl tej
Tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!