Káposztás táska
Elkészítés lépései
A töltelékhez a káposztát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, a káposztát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, élénk tűzön megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a vajjal/margarinnal és a sóval. Elkeverjük a meglangyosított tejfölben a cukrot, az élesztőt és a tojássárgáját, a liszthez adjuk, összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon, pihentetés nélkül 2-3 mm vékony lapra nyújtjuk, és 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a lehető legtöbb korongot szúrjuk ki belőle.
A korongok közepére 1-1 kk. tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, sárgáját félretesszük, a fehérjével vékonyan átkenjük a korongok szegélyét. Kettéhajtjuk őket, a széleket villával lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük.
Megkenjük a táskák tetejét a félretett, olajjal elkevert tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Több napig frissen tartható, finom italkorcsolya.
Hozzávalók
A töltelékhez
fehér káposzta
A tésztához
vagy margarin
a kenéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!