Extra ropogós csirkeszárnyak
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 120°C-ra.
Egy rácsos tepsit kibélelünk alufóliával, ráhelyezzük a rácsot, olajspray-vel lepermetezzük, hogy ne ragadjon rá a hús.
A csirkeszárnyakat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, szárnyvégeket levágjuk, a megmaradt részt az izületnél kettévágjuk.
A húst egy nagyobb tálba vagy cipzáras nylon tasakba tesszük, hozzáadjuk a sütőporos keveréket és addig keverjük vagy rázzuk a zacskóban, míg a húsdarabokat egyenletesen bevonja.
A csirkeszárny darabokat egy rétegben a sütőrácsra sorakoztatjuk. kevés olajjal meglocsoljuk.
A tepsit betoljuk a 120°C-os sütőbe, 30 percig, majd 220°C-on további 45-50 percig sütjük a szárnyakat vagy amíg aranybarnák nem lesznek, de ne szárítsuk ki!
Sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, így megőrzi a bőr a ropogósságát, ha valamilyen mázzal még szeretnénk leönteni.
Kedvenc szószunkkal, mártásunkkal kínáljuk, sült burgonyát, zöldsalátát is készíthetünk mellé.
Hozzávalók
Extra ropogós csirkeszárnyak
fehérbors
Készíts róla egy képet és töltsd fel!