Fűszeres busa filé zöldséges körettel
Ha valami igazán finomat és egészségeset szeretnél az asztalra varázsolni, próbáld ki ezt a receptet! A fűszeres busafilé egyszerre omlós és ízletes, amelyet a pácolás során magába szívott aromák tesznek különlegessé. A hozzá tartozó színes, roppanósra sült zöldségek pedig nemcsak ízben, de látványban is tökéletesen kiegészítik az ételt.
Ideális választás, ha vendégeket vársz, vagy csak szeretnél valami újat kipróbálni a hétköznapok forgatagában. Gyorsan elkészíthető és mindenki számára szerethető fogás.
Elkészítés lépései
A busafiléket alaposan tisztítsuk meg, majd töröljük szárazra. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a pirospaprikát és a köményt. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük be ezzel a páccal a busafiléket. Hagyjuk pihenni legalább 20-30 percig.
A zöldségeket tisztítsuk meg, majd vágjuk hasonló méretű darabokra. Egy tepsiben keverjük össze az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük őket puhára, körülbelül 25-30 perc alatt. A sütési idő vége felé megszórhatjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kevés olívaolajon süssük meg a pácolt busafiléket. Oldalanként 4-5 perc alatt aranybarnára sülnek, ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki. A busafiléket helyezzük a zöldséges köret mellé, és frissen facsart citromlével meglocsolva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Tipp: Frissen facsart citromlével meglocsolva tálalva garantáltan sikert arat.
Hozzávalók
Busa elkészítéshez
filé
őrölt
Köret elkészítéshez
díszítéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!