Gombás tojás ropogós
Húsmentes és hóvégi napokra kiváló fogás. Készíthetünk mellé burgonyaköretet, salátát, sajtszószt vagy mártogatóst, de főzelék feltétnek is nagyon finom.
Elkészítés lépései
A finomra aprított hagymát 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha kihűlt, hozzáadjuk az áztatott, jól kifacsart zsemléket, áttört kemény tojásokat és a nyers tojást.
Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, ha szükséges még fűszerekkel állítunk az ízén, összedolgozzuk a masszát.
Ha nagyon lágy lenne, annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy jól formázható legyen, 10-15 percre hűtőbe tesszük.
Vizes kézzel kisebb hengereket formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!