Majorannás hús sváb burgonyagombóccal
Elkészítés lépései
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
Kevés olajon fehéredésig sütjük a hús mindkét oldalát, kivesszük, félretesszük.
A maradék zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, együtt kissé megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, citromlevet.
Visszatesszük a hússzeleteket és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
Tejfölben elkevert liszttel behabarjuk, jól összeforraljuk.
A burgonyagombóchoz héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, még melegen áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
A kockázott bacont zsírjára sütjük, pörcét kiszedjük, a burgonyához keverjük.
A visszamaradt zsiradékon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd ezt is hozzáadjuk a burgonyához. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet, míg jól formázható masszát kapunk.
A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk, forrásban lévő sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
A gombócokat több részletben főzzük ki, mert a sok gombóc visszahűti a vizet és ragacsossá válik.
A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, a majorannás húshoz köretként kínáljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!