Rakott krumpli
Elkészítés lépései
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben, egészben félpuhára főzzük. Főzést követően leszűrjük és hagyjuk kicsit kihűlni.
Közben a tojásokat szoba hőmérsékletű vízben feltesszük főni (kb.8-10 percig főzzük). Ha kész, levesszük a tűzről és hideg vízben állva lehűtjük. Amikor lehűlt, megtörjük és leszedjük a héját, majd tojás szeletelővel felszeleteljük.
Amíg fő a krumpli és a tojás, felkockázzuk a gyulai kolbászt.
Egy jénai tál aljára kevés étolajat öntünk és rákarikázzuk a burgonya felét. Ráfektetjük a tojáskarikákat, és megszórjuk a kolbász darabkákkal. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Meglocsoljuk a tejföl felével. A megmaradt burgonyákat rákarikázzuk a tejfölös rétegre, kicsit fűszerezzük és kevés étolajjal meglocsoljuk. Majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tejföl másik felét és megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Tálaláskor tehetünk még rá tejfölt.Kovászos uborkával nagyon finom!
Hozzávalók
Rakott krumpli
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!