Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
könnyű
70 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 25 perc
Sütés: 20 perc
Egy igazán ízletes Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A zellert megpucoljuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, citromlével lecsepegtetjük, 10 percig állni hagyjuk.
Forró vízben 10 percig főzzük, majd amikor megpuhult, panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és forró olajban kisütjük. (Én olívaolaj spray-vel lefújtam, és sütőben sütöttem!)
A bulgurt annyi sós vagy ételízesítős vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. 10-15 percig főzzük, majd hagyjuk a levében megpuhulni. Leszűrjük, aprított petrezselyemmel összekeverjük, a rántott zellerrel tálaljuk, paprikával, paradicsommal díszítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 nagy db zeller
2 db tojás
8 ek finomliszt
6-8 evőkanál
6-8 evőkanál
8 ek zsemlemorzsa
6-8 evőkanál
6-8 evőkanál
1 ek citromlé
ízlés szerint só
napraforgó olaj
20 dkg bulgur
1 ek petrezselyem
A díszítéshez
paprika
paradicsom
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!