Töltött paprika főtt krumplival
Elkészítés lépései
A töltött paprika töltelékéhez a hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darált húsos, rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók
A töltelékhez
További hozzávalók
nagyobb darab
Készíts róla egy képet és töltsd fel!