Almás pite nagymama módra
Elkészítés lépései
Töltelék elkészítése:
Az almát legyalulom, hagyom egy kicsit,hogy levet eresszen,majd kinyomkodom és megdinsztelem,bele a kristálycukor,1 vaníliás cukor,fahéj,zsemlemorzsa.
Félreteszem és megvárom amíg kihűl.
A tészta elkészítés:
A sütőport elkeverem a pici sóval,hozzá a liszt,a margarin ,a tojássárgája,a porcukor,a 1 vaníliás cukor,szükség esetén tejföl,és összegyúrom jó alaposan.
A tésztát két részre osztom,az egyiket kinyújtom lisztezett gyúródeszkán és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,kis zsemlemorzsát szórok rá,erre jön a legyalult alma,majd a másik kinyújtott lap.
Villával megszúrkáljuk a tetejét,megkenjük tojás fehérjével és 200 fokon 30-40 percig sütjük.
Ízlés szerint a tetejét porcukorral meghinthetjük
Jó étvágyat hozzá!
Ízlés szerint a tetejét porcukorral meghinthetjük
Hozzávalók
A tésztához
1-2 kanál ha szükséges
a tetejére megkenni
A töltelékhez
legyalulva
2 marék
egy kis fahéj
egy kis zsemlemorzsa
Készíts róla egy képet és töltsd fel!