Amerikai palacsinta egyszerűen
Ha amerikai palacsinta recept kell, ne keress tovább, szerintem ennél jobb és egyszerűbb nincs! Gyorsan elkészíthető és alig kell hozzá pár összetevő.
Elkészítés lépései
Egy tálba keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, majd rakjuk félre. Egy másik tálba keverjük össze a tejet az olvasztott vajjal (vagy növényi olajjal) és a tojással.
A lisztes keveréket szép lassan keverjük bele a tejes keverékbe, de ne kavarjuk túl. Ahhoz, hogy tökéletesen puha palacsintát kapjunk, nem szabad túlkeverni a tésztát. Addig keverjük amíg össze nem áll a tészta. Ha marad néhány csomó itt-ott, az rendben van. Ha nagyon túlkeverjük a tésztát, akkor végül túl lapos lesz a palacsintánk. Tehát csak addig keverjük a tésztát, amíg össze nem áll, ezután hagyjuk állni pár percig, hogy a sütőpor aktiválódjon.
Melegítsünk fel egy nagyobb serpenyőt közepes lángon és kenjük meg vajjal vagy növényi olajjal. Minden sütésnél kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe. Addig süssük, amíg nem lesz a palacsinta tetején buborék, ez körülbelül 1 perc. Ezután óvatosan fordítsuk meg egy vékony spatulával és 1-2 perc alatt süssük arany barnára a másik oldalát is.
A megsült palacsintákat tegyük egy hőálló tálba, takarjuk le őket és tálalásig tartsuk őket melegen.
Tálalásnál leönthetjük juharsziruppal, vagy tálalhatjuk gyümölccsel, szórhatunk rá porcukrot, de nyomhatunk rá tejszínhabot is, ki hogy szereti.
A palacsintatésztát egy csipetnyi fahéjjal vagy egy pici vaníliakivonattal is ízesíthetjük.
Hozzávalók
Elkészítéshez
olvasztott vaj vagy növényi olaj
Készíts róla egy képet és töltsd fel!