Azonnal puha mézeskalács
Feltöltötte: Berta Róbertné | 2023.12.28.
közepes
15 perc
10 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 5 perc [170C°]
Egy igazán ízletes Azonnal puha mézeskalács , Berta Róbertné konyhájából.
Elkészítés lépései
A margarint kissé megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi hozzávalóval úgy, hogy kellemes állagú tésztát kapjunk. Ha túl lazának érezzük, adhatunk hozzá még lisztet.
Sütés után tetszés szerint mázzal díszítjük (a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot).
Elkészítési tippek és trükkök
170 fokon sütjük (hőlégkeverés), kb. 4-5 perc elegendő.
Hozzávalók
10 főre
Azonnal puha mézeskalács:
1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
14 g mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg margarin
250 ml méz
3 db tojás
Máz:
2 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!