Tejmentes mákosguba torta
Elkészítés lépései
Elkészítem a krémet: a tojássárgákat összekeverem a cukorral, vaníliamagokkal, a kukoricakeményítővel és adagonként a tejjel is. Kézi habverővel dolgozok. Lassú tűzön kevergetem, addig amíg jó sűrű nem lesz. Elzárom a gázt, majd a zacskó lapzselatint is hozzáadom. A krémet szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, egy folpackot a krém felületére teszek, az meggátolja a bőrösödést. A tejszínt lazább, nem túl kemény habbá verem. Ha kihűlt a vaníliás krém, akkor egy spatula segítségével a tejszínt beleforgatom.
Mákos guba elkészítése: a tejet, tejszínt és a vajat összemelegítem forráspontig és belekaparom a fél vaníliarudat. A tojásságáját kihabosítom porcukorral és mézzel. A tejes folyadékot lassan, folyamatos keveréssel hozzácsorgatom a tojásos krémhez. A kalácsot felkockázom és leöntöm a krémmel majd hozzákeverjük a citromhéjat és a mákot.
A torta összeállítása: a tortaformába belekanalazom a mákos gubát és elegyengetem, úgy hogy egy sima, egyenletes felületet kapjak. A krémet ráöntöm és egy spatulával vagy simítóval egyenesre húzom. A tetejét tetszőlegesen díszítem, majd a hűtőbe teszem pár órára, hogy megdermedjen.
Hozzávalók
Vanília krém elkészítése
vagy kukoricakeményítő
Meggle vagy Hulala vegán tejszín
Guba elkészítése
vagy 8-10 kifli
Meggle vagy Hulala vegán tejszín
Alpro vaníliás mandula- vagy szójatej a legjobb hozzá
vegán
héja reszelve
Készíts róla egy képet és töltsd fel!