Dupla medvehagymás kifli
Készítettem egyszer egy pizzás kiflit, kicsit megvariálta medvehagyma változatra receptet és nagyon jól sikerült. És miért ennyi medvehagyma került bele? Mert imádjuk a medvehagymát.
Elkészítés lépései
Langyos tejben fel futtattom az élesztőt, amibe cukrot is rakok.
Kelesztőtálba rakom a többi alapanyagot (liszt, 1db tojás, só, vaj és az aprított medvehagyma fele) és összekeverjük.
Hozzá adjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. A kész masszát meleg helyen kb. 1óráig letakarva kelesztem.
Addig összeállítjuk a sajtkrémet a maradék medvehagymából és sajtkrémből.
A kelesztett tésztából 2 bucit formázok. A bucikat fél cm vékonyságra kinyújtjuk kör alakban, felkenjük rá a sajtkrémet.
Pizza cikkekben felszeljük a tésztát és nagyobb részétől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük felvert tojással és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk a tetejét.
Amíg melegszik a sütő, konyharuhával letakarva még egy picit kelesztjük.
Sütőbe helyezés után 35 perc múlva aranybarnára sütjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!