Cornflakes bundában sült csirkemell
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.21.
közepes
35 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc
Egy igazán ízletes Cornflakes bundában sült csirkemell, Ágnes konyhájából.
Elkészítés lépései
A kukoricapelyhet zacskóba téve morzsásra törjük egy sodrófával vagy klopfolóval, nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok.
A joghurtot tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
A csirkemellet kisebb szeletekre vagy csíkokra vágjuk, néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára beáztatjuk a joghurtba.
A pácból kivéve alaposan megforgatjuk a kukoricapehelybe, amit kicsit rá is nyomkodunk a húsra, hogy jól rátapadjon.
Nem túl forró olajban szép pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot papírtörlőre téve lecsepegtetjük.
Sült burgonyával, salátákkal kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
bunda:
100 dkg csirkemell filé
25 dkg kukoricapehely
3 dl joghurt
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
sütés:
2 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!