Húsgombócos spagetti (al'a Susi és Tekergő)
Elkészítés lépései
A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, félretesszük, és melegen tartjuk.
Tálba tesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a darált húst.
Megsózzuk és megborsozzuk, összedolgozzuk, majd az így kapott masszából apró húsgombócokat formázunk. A felforrósított olajon a gombócokat 1 perc alatt aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedjük mindet, majd egy tűzálló tálban elrendezzük.
Paradicsomszósz
A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított és finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk, majd 20 percig főzzük.
A paradicsomos mártást a húsgombócokra locsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ha kész, összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
csak ízlés szerint
csak ízlés szerint
Készíts róla egy képet és töltsd fel!