Sajtos fűszeres rakott kelbimbó
Feltöltötte: Judit | 2024.05.27.
könnyű
45 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [190C°]
Egy igazán ízletes Sajtos fűszeres rakott kelbimbó, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A kelbimbót megmossuk és félbevágjuk a szemeket. Egy keverőtálba tesszük, ráöntjük az olajat, rászórjuk a fűszereket, sózzuk és alaposan összekeverjük.
A sajtot lereszeljük, és egy 20 x 30 cm-es tepsibe terítjük a ⅔-át, rászórjuk a fűszeres kelbimbót, majd a tetejére a maradék sajtot, és betesszük a 190 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
Tálalásnál megszórjuk aprított snidlinggel. (opcionális) Tehetünk mellé fokhagymás tejfölt.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
500 g kelbimbó
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fokhagymapor
1 kk oregánó
1 kk majoranna
1 kk fűszerpaprika
ízlés szerint só
1 kk bors
15 dkg füstölt sajt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!