Sertéspörkölt zöldséges bulgurral
Feltöltötte: Judit | 2024.05.23.
közepes
80 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 50 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Sertéspörkölt zöldséges bulgurral, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük. Az olajra rádobjuk, üvegesre pirítjuk, az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, füstölt paprikát szórunk rá, elkeverjük.
A kockákra vágott sertéscombot, a paradicsomot, paprikát a hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk, és amikor elfőtte a levét, vizet öntünk alá, s puhára főzzük.
A bulgurt feltesszük főzni a kockára vágott sárgarépával, a borsóval, az ételízesítővel, és megfőzzük. Leszűrjük, és a pörkölttel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
50 dkg sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
2 kávéskanál füstölt pirospaprika
ízlés szerint himalája só
1 db paprika
1 dl paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bors
1 bögre bulgur
10 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
1 teáskanál ételízesítő
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!