Sült sajtos tejfölös makaróni
Ha kevés az időm akkor készítem el ezt a gyors és nagyon finom sajtos makaronit igazi ízbomba.
Elkészítés lépései
A vizet sóval és pár csepp olajjal feltesszük főni.
A sajtot lereszeljük, a tejfölt elkeverjük simára.
A tésztát tetszőleges hosszúságúra törjük.
Ha a víz forr, akkor belerakjuk a makarónit főni, időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A tésztát nem főzzük teljesen meg, csak harapósra.
Veszünk egy kisebb tepsit, kikenjük olajjal és a tészta felét öblítés nélkül beleszedjük, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és teszünk rá tejfölt.
Befedjük a tejét a maradék tésztával, sózzuk, borsozzuk, majd most fordítva csináljuk, a tejfölt tesszük a tészta tetejére és majd a tejfölre szórjuk a reszelt sajtot.
180 celsius fokos, előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, amíg a sajt megpirul a tészta tején.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!