Fokhagymakrémleves cipóban
Feltöltötte: Kanti | 2023.10.06.
könnyű
30 perc
2 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 5 perc
Nagyon szereti az egész család.
Elkészítés lépései
A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük az alaplével. Fehér borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük, aki szereti plusz kakukkfűvel is.
Jól átforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, végül botmixerrel pépesítjük. Tálaláshoz a cipó belsejét kiszedjük, megpirítjuk a cipót sütőben sajttal, majd ebbe tálaljuk és frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Cipóban tálalva az igazi, de lehet pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, krutonnal, sajtos csavart rúddal, kolbász vagy baconmorzsával.
Hozzávalók
2 főre
Fokhagymakrémleves cipóban
8 gerezd fokhagyma
1 l alaplé
ízlés szerint fehér bors
1 késhegynyi szerecsendió
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!