Vaníliapudingos gyümölcsleves
Feltöltötte: Judit | 2024.05.28.
könnyű
20 perc
6 főre
leves
Előkészület: 5 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Vaníliapudingos gyümölcsleves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A gyümölcsöket annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi levest szeretnénk.
Beletesszük a citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot, és puhára főzzük.
A pudingport elkeverjük a főzőtejszínnel, rámerünk a levesből egy kicsit, majd visszaöntjük a levesbe, elkavarjuk, és felfőzzük.
Lehűtjük, hidegen tálaljuk. (Tehetünk rá felvert tejszínhabot.)
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
30 dkg erdei gyümölcs mix
2 kis db alma
apró kockákra vágva
apró kockákra vágva
5 közepes db szilva
kimagozva, kettévágva
kimagozva, kettévágva
2 dl főzőtejszín
1 tasak vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
1 csipet só
1 teáskanál citromhéj
ízlés szerint fahéj
szegfűszeg
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!