Aranygaluska
Feltöltötte: KPetra | 2023.08.01.
könnyű
105 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 50 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Aranygaluska, KPetra konyhájából.
Elkészítés lépései
1 dl langyos tejben elmorzsolunk 2dkg élesztőt egy evőkanál cukrot és felfuttatjuk. 50dkg lisztet, az élesztőt összekeverjük. Majd 7 dkg vajat, 2db tojássárgáját hozzáadunk az előbbi masszához és kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt ujjnyi vastagságra nyújtjuk és kis köröket formázunk belőle. Olvasztott vajba és reszelt dióba beforgatjuk, majd kivajazott tepsibe 180 fokon, barnulásig sütjük.
Sodóval és vanília pudinggal szintén tálalható. A kész aranygaluskát nyakon öntjük a választott öntettel.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Aranygaluska
300 g dió
reszelt
reszelt
1 dl tej
langyos
langyos
2 dkg élesztő
1 ek cukor
50 dkg finomliszt
7 dkg vaj
2 db tojássárgája
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!