Csicseriborsós csokis kuglóf
Elkészítés lépései
A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük, egy kb 2 literes kuglófformát kivajazunk és behintjük liszttel. A csicseriborsót átöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, hozzáöntjük a tejet és botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a csicseripürét, a vaníliát, a kakóval vegyített sütőporos, szódabikarbónás lisztet és a csokilencsét. ( ha túl sűrű lenne, 50 ml tejet még adjunk hozzá )
A masszát a formába simítjuk és kb 50 - 60 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Kb félidőben takarjuk le a tetejét alufóliával. Ha a kuglóf megsült a formában hagyjuk még 10 percig, majd rácsra borítva kihűtjük.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
vagy csokilencse
Készíts róla egy képet és töltsd fel!