Brokkolis zellerkrémleves
Elkészítés lépései
A brokkolit rózsáira szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 °C - ra melegített sütőben, kb 20 percig sütjük. ( félidőben forgassuk át a brokkolit )
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott zellert és jól átpirítjuk. Felöntjük kb 1 , 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a megsült brokkolit, a zúzott fokhagymát, majd ízesítjük, sóval, borssal és az egészet puhára főzzük.
Ezután a levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, a felaprított zellerzöldet és pár perc alatt az egészet összeforraljuk. A levest tányérba szedjük, meglocsoljuk tejszínnel és kevés olívaolajjal.
Hozzávalók
Brokkoli sütése
Leves elkészítése
zöldség
Készíts róla egy képet és töltsd fel!