Póréhagymás burgonyaleves
Feltöltötte: Judit | 2024.01.02.
könnyű
55 perc
4 főre
leves
Előkészület: 20 perc
Főzés: 35 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Póréhagymás burgonyaleves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Egy fazékban olajat hevítünk, rátesszük a felkarikázott pórét és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük 1 , 5 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és kb 15 percig főzzük. Ezután egy botmixerrel rusztikusra törjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és addig főzzük amíg a krumpli megpuhul.
A fözőkrémben vagy a tejszínben simára keverjük a keményítőt és hozzáöntjük a leveshez, ízesítjük sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és 2 - 3 perc alatt az egészet összeforraljuk. Végül hozzáadjuk a vajat is. Pirított baconkockával kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Leveshez
2 közepes db póréhagyma
50 dkg burgonya
3 ek napraforgó olaj
1 db leveskocka
zöldség
zöldség
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 ek vaj
2 dl főzőtejszín
vagy főzőkrém
vagy főzőkrém
1 csapott ek étkezési keményítő
petrezselyem
10 dkg bacon
tálaláshoz
tálaláshoz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!