Narancsos édesburgonya muffin
Feltöltötte: Judit | 2023.12.28.
könnyű
80 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 35 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Narancsos édesburgonya muffin, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az édesburgonyát puhára főzzük, majd lehúzzuk a héját és burgonyanyomón áttörjük. A pürét egy szitába tesszük és hagyjuk a felesleges levét lecsöpögni.
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk, a sót, az olajat, a narancshéjat, a narancslevet, a fűszerkeveréket, a kihűlt pürét és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát szétosztjuk a 12 db - mufinpapírral bélelt formába és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Tészta
45 dkg édesburgonya
kb
kb
2 db tojás
12 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
120 ml napraforgó olaj
1 narancsból nyert narancshéj
1 narancsból nyert narancslé
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
22 dkg finomliszt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!