Csokoládés szelet
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 28 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral jó habosra - fehéredésig felverjük, majd tovább verve hozzáöntjük a vizet. Ezután 2 részletben hozzászitáljuk a sütőporral vegyített kakaós lisztet. Egy spatulával óvatosan összeforgatjuk és a masszát a tepsibe simítjuk. Kb 18 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd olvadásig keverjük benne a csokoládét és a vaníliás cukrot. Ha a puding kihűlt kézimixerrer jól átkeverjük. A tejszínt habbá verjük a cukorral majd összeforgatjuk a pudinggal.
A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk, a krém 3 / 4 - ével betöltjük a lapot, ezután a maradék krémből keveset félreteszünk, a többit pedig a piskóta tetején egyenletesen elkenjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett - vagy mikróban megolvasztjuk, rásimítjuk a krémre és egy villával megcifrázzuk. A süteményt legaláb 60 perce hűtőbe tesszük, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk. A megmaradt krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és tetszőlegesen díszítjük a szeletek tetejét.
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
meleg
Krém elkészítése
vagy ízlés szerint
Készíts róla egy képet és töltsd fel!