Málnás-fehércsokoládés szelet
Elkészítés lépései
A kekszet finomra daráljuk, majd a vajat felforrósítjuk és hozzáöntjük. Ezután kanállal alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tenyerünkkel ellapogatjuk a formában a kekszes masszát, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a felolvasztott és kihűlt csokoládét.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponés-csokis masszához.
A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a megdermedt kekszes alapról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ezután a formába visszatesszük, majd rákanalazzuk a habos krémet. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A málnaöntethez a gyümölcsöt a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és őrölt fahéjjal feltesszük főni. 3-4 percig főzzük, és közben óvatosan megkeverjük. A keményítőt simára keverjük 1 evőkanál vízzel, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a málnához. Pár pillanatig főzzük, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd a tűzről levesszük, és teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a málnaöntetet a sajttorta tetejére kanalazzuk, málnaszemekkel díszítsük, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Hozzávalók
Az alaphoz
darált
opcionális
szükség szerint
A krémhez
reszelt
A málnaöntethez
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!