Paleo zserbó
Elkészítés lépései
A paleo zserbó elkészítéséhez egy aprítógépben összedolgozzuk a datolyát, a mazsolát és a pisztáciát, hogy ragacsos állaga legyen. Egy másik tálban összekeverjük a darált diót a lekvárral, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a rumaromát.
Kézzel jól összegyúrjuk, ha kicsit ragadósabb a kelleténél, akkor adhatunk hozzá még darált diót vagy kókuszreszeléket. A masszát egy sütőpapírral bélelt formában (kb. 20x20-as) elegyengetjük, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a kókuszolajat hozzáadjuk, hogy szép fényes legyen, és az egészet a kihűlt masszára öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, és másnap egy éles késsel felszeleteljük.
Ebből a mennyiségből kb. 12 db lesz. Az íze olyan, mint a zserbóé, de sem tejterméket, sem pedig lisztet nem tartalmaz!
Hozzávalók
Elkészítéshez
magozott
darálva
70 %-os
Készíts róla egy képet és töltsd fel!