Hamis zserbószelet
Elkészítés lépései
A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, majd tovább verve hozzákeverjük a vajat. Ezután hozzáadjuk a tejet és a diót és a sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb - 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztát lapjában kétfelé vágjuk és betöltjük a lekvárral.
A tetejére a tejszínt a cukorral felforrósítjuk, majd oldódásig keverjük benne az összetördelt csokoládét. A csokikrémet a sütemény tetején elkenjük és darált dióval megszórjuk. Pár óra után - de legjobb másnap - szeleteljük.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
darált
kb
Tetejére
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!