Kapros juhtúrós sztrapacska
Feltöltötte: Judit | 2024.01.03.
könnyű
55 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Kapros juhtúrós sztrapacska, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A meghámozott burgonyát finom reszelőn lereszeljük. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt burgonyát és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. A tésztát lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk és ha már feljönnek a galuskák a víz felszínére, szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük.
A szalonnazsíron folyósra melegítjük a juhtúrót, majd beleszórjuk a kaprot és összekeverjük a sztrapacskával. Tejföllel vagy reszelt sajttal fogyasztjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Sztrapacska
40 dkg finomliszt
2 db tojás
3 közepes db burgonya
2 teáskanál só
1 ek kapor
30 dkg juhtúró
3 ek disznózsír
szalonna kisütőtt zsírja
szalonna kisütőtt zsírja
1 dl tejföl
tálaláshoz
tálaláshoz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!