Csirkepaprikás csirkecombból
Elkészítés lépései
A csirkecombokat a forgóiknál vágjuk félbe, és alaposan mossuk le őket.
A hagymát vágjuk apró kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszuk meg. Közben a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteljük fel.
Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsuk egy percig, majd húzzuk le a tűzről.
Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, a felapított paprikát és a paradicsomot, és öntsünk alá nagyon kevés vizet, majd tegyük vissza a tűzre.
Amikor a paradicsom már összeesett, rakjuk bele a combokat, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi félig elfedi őket. Enyhén sózzuk és borsozzuk meg, és fedő alatt főzzük kis lángon egy órán át.
Amikor a hús már megpuhult, kóstoljuk meg a szaftot hogy elég sós-e. Ha kell, sózzuk még meg egy kicsit.
Ha kevés az időnk, főtt tésztával is tálalhatjuk, de házi galuskával a legfinomabb.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!