Gombával batátával töltött rántott csirkemell rántott gombával
Elkészítés lépései
A gombát tisztítás után apró kockára vágjuk és forró olajban megpároljuk só nélkül, hogy ne engedjen levet, majd rádobjuk a póréhagymát együtt tovább pároljuk kicsit lepirítjuk.
Majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a felaprított petrezselyemzölddel, majd félre tesszük.
A csirke melleket ketté vágjuk, fólia alatt gyengéden kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk majd a közepébe halmozzuk a megpárolt gombát és egy hasáb édes burgonyát.
Feltekerjük hústűvel összetűzzük és szokásos módon bepanírozzuk lisztbe, tojásba, és morzsába.
Majd bő olajban megsütjük.
Amíg sül a csirkemell és a gomba, addig elkészítjük a batátát nagyon egyszerűen. Megmossuk, villával megszurkáljuk majd betesszük a mikróba kb 5-7 percre attól függ mekkora a batáta.
Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e.
Levesszük a héját és felkarikázzuk megszórhatjuk egy kevés sóval, de só nélkül az igazi.
Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk a félbe vágott rántott töltött csirkemellet, gombát a karikára vágott batátával.
Csemege uborkát kínálunk hozzá.
A 4 db gombát tisztítás után sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni, majd szokásos módon panírozzuk be lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és bő olajban süssük ki, majd papírtörlőre szedjük ki, hogy felszívja az olajat.
A gombát mindig forró serpenyőben piritjuk só nélkül. Így nem ereszt levet és egész más lesz a textúrája roppanosabb lesz.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!