Bolognai Pappardelle
Elkészítés lépései
Felaprítjuk (nagyon apró darabokra) a sárgarépát a zellerszárat és a vöröshagymát. A szalonnát feldaraboljuk majd elkezdjük sütni, hozzáöntjük az olívaolajat.
Most jöhetnek bele a zöldségek és a babérlevelek. Kb. 5-6 percig sütjük közepes hőfokon, majd felöntjük fehérborral és mindaddig maximális hőfokon főzzük tovább, amíg a bor el nem párolog.
Ha elkészültünk a zöldségalappal, hozzáadjuk a darált húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús színt kap vagy pirulni kezd, hozzáöntjük a paradicsompürét, majd minimális hőfokon, fedő alatt főzzük tovább.
A ragut összesen 2 órán át fogjuk főzni. Néha megkavarjuk és ha nagyon sűrű a szósz, akkor hozzáadjuk a zöldség alaplevet. 1 óra főzés után hozzáöntjük a tejet, amivel kompenzáljuk a paradicsom savanyúságát.
Kb. 5 liter sós vizben kifőzzük a pappardelle tészt, aminek a főzési ideje kb 4-5 perc lesz. Ha elkészült a tészta, egy serpenyőben összeforgatjuk a ragunkkal, tányérokra szedjük és megszórjuk parmezán sajttal.
Hozzávalók
Ragu
száraz
zsíros tej
Tészta
Tálalás
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!