Igazi szaftos pásztortarhonya
Igazi magyar klasszikus, nagyon finom és az elkészítése is pofon egyszerű.
Elkészítés lépései
Alapanyagok előkészítése: A szalonnát vágjuk apró kockákra, kb fél centiméteres darabokra. A burgonyát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel, kb 2 -3 centis darabokra. A paradicsomot és a paprikát is vágjuk fel apró darabokra. A kolbászt szeleteljük fel, végül a hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel.
Pásztortarhonya elkészítése: A füstölt szalonnát rakjuk egy lábasba, és pár perc alatt süssük ki a zsírját. Ezután szedjük ki a szalonnát a zsírból. A tarhonyát tegyük a szalonnából kiolvadt zsírba és folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg. A hagymát és a fokhagymát adjuk hozzá a tarhonyához, és pirítsuk meg együtt őket. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát is, majd rakjuk vissza a tűzre és pirítsuk tovább. Ha már összesült a tarhonyás alap, öntsük fel fél liter meleg vízzel, majd adjuk hozzá a burgonyát és a kolbászt is. Sózzuk, borsozzuk, végül jól keverjük el. Amikor a víz felforrt, vegyük vissza a hőfokot, és fedő alatt főzzük 25-30 percig. Időnként azért kavarjuk át. Amint elfőtt a víz nagy része, és jó szaftos lett a pásztortarhonyánk és a burgonya is megpuhult benne, akkor el is készültünk vele.
Tálalás: Szórhatunk a tetejére petrezselyemzöldet, rakhatunk rá egy szelet hegyes erős paprikát, de tálalhatjuk akár tejföllel is.
- A házi készítésű tarhonya ízletesebb és ropogósabb marad főzés után is.
- A burgonya helyett használhatunk tésztát is.
Hozzávalók
Elkészítéshez
a díszítéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!