Húsleves cérnametélttel
Elkészítés lépései
A húsleves elkészítéséhez a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint a vöröshagymát meghámozzuk. A répákat hasábokra vágjuk. A konyhakész csirkét megmossuk, és darabokra vágjuk.
A csirkét és a zöldségeket egy nagyobb lábasba tesszük, és kissé megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk és hozzáadunk néhány szem fekete borsot.
Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és félig lefedve kb. 1,5-2 óra alatt készre főzzük a levest. Ha nagyon elfövi a levét, vízzel pótoljuk, és megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük. Leszűrjük és szétosztjuk a tányérokba. Mindbe egy kevés zöldséget és egy-egy darab húst is teszünk. Végül rászűrjük a forró levest. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók
Elkészítés
szemes bors
amennyi szükséges
Készíts róla egy képet és töltsd fel!