Dijoni mustáros grillezett csirkemell füstölt mozzarella sajttal
Elkészítés lépései
A csirkemell filéket alaposan tisztítsuk meg, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. A hagymát vágjuk apró darabokra.
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a csirkemelleket. Oldalanként 5-6 percet. Ha megpirultak, vegyük ki őket, rakjuk ki egy tányérra és takarjuk le alufóliával hogy melegen tartsuk őket.
Az olajos serpenyőbe rakjuk bele a hagymát és 2-3 percet dinszteljük. Ezután öntsük hozzá a száraz fehérbort és főzzük pár percig.
Közben a tejszínt keverjük össze a dijoni mustárral és a szárított, őrölt kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a fehérboros hagymához és pároljuk néhány percig.
Egy másik serpenyőben hevítsünk fel olajat. A füstölt mozzarella sajtot szeleteljük fel kisujjnyi vastagságra, és lisztezzük be mindkét felét. Ezt csak azért, hogy sütéskor ne folyjon szét és szép pirult külseje legyen. A sajtokat pirítsuk meg, mind a két oldalát. A megfordításnál vigyázzunk, nehogy szétfolyjon.
Tálalásnál a csirkét tegyük ki tányérra, majd locsoljuk meg a dijoni mustáros szósszal, majd helyezzünk a csirkemellekre grillezett sajtot is.
Köretnek tálalhatunk mellé vegyes salátát és sültkrumplit is.
Hozzávalók
Dijoni mustáros csirkemellhez
száraz
őrölt
Grillezett mozzarellához
füstölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!