Borsópörkölt nokedlivel
Elkészítés lépései
Borsópörkölt elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
Hasonlóan, ahogy a pörköltet szoktuk, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát.
Beletesszük a jól megmosott zöldborsót és a zúzott fokhagymát, és öntsünk alá egy kevés vízet.
Kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk.
Nokedli elkészítése:
Felteszünk egy fazékban vizet főni.
50 dkg lisztből, 2 tojásból és vízből 1kk sóval tésztát készítünk, ami akkor megfelelő, ha kissé nehezen tudjuk kavarni, de nem száraz, lisztes.
A nokedlitésztát forrásban lévő sós vízbe kiszaggatjuk, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
Tálalás:
A nokedlit keverjük össze a borsópörkölttel, a tetejére rakjunk egy kis tejfölt, és szórjuk meg egy kis pirospaprikával.
Hozzávalók
A borsópörkölthöz
zsenge
Készíts róla egy képet és töltsd fel!