Harcsa sörtésztában (Orly módra)
Elkészítés lépései
A harcsa filéket leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róla a nedvességet, a látható szálkákat (csipesszel) kihuzogatjuk. Bedörzsöljük kevés citromlével, kissé besózzuk, folpackkal letakarjuk, és (kb fél órára) sütésig a hűtőbe tesszük.
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük 1-1 csipet sóval és frissen őrölt borssal, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és a sör egyharmadával simára keverjük.
Apránként hozzáöntjük a maradék sört, végül kíméletesen beleforgatjuk a tojáshabot is. Meglehetősen sűrű masszát kapunk, amelyet a tojáshab néhány perc múlva kissé felhígít, így nagyszerűen lehet majd vele dolgozni.
Egy nagyobb edényben / olajsütőben felforrósítunk 3-4 ujjnyi olajat. A halhúst szárazra töröljük, 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, és a forró, de nem túlhevített olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Papírkendőre szedve felitatjuk a halról az olajat, tálra rendezzük, végül rizzsel és aprított zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
Harcsa
világos sör
Készíts róla egy képet és töltsd fel!