Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával
Elkészítés lépései
Parázsburgonya elkészítése: A burgonyát mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk félbe. Ezután sós vízben főzzük kb 10 percig. Szűrjük le, kicsit sózzuk meg, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Végül forgassuk meg egy kis aprított petrezselyemzöldben.
Lazacpisztráng pácolása: A pácoláshoz egy nagy evőkanál olívaolajhoz adjunk egy kávéskanál sót és egy kávéskanál borsot. A filéket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebb legyen majd forgatni a serpenyőben. A filéket forgassuk meg a pácban, és hagyjuk állni benne 10-15 percig.
Lazacpisztráng sütése: A serpenyőt forrósítsuk fel, majd rakjuk bele a vajat és 2 evőkanál olívaolajat. A filéket helyezzük a serpenyőbe, egymás mellé, hogy legyen köztük hely. Ezután 5-6 percig süssük, és ne nyúljunk hozzá, ne forgassuk, ne mozgassuk, nehogy széttörjenek. 5-6 perc után óvatosan nyúljunk alá, egy lapos fakanállal, vagy valami kis lapáttal, és forgassuk át a másik oldallára, és süssük még pár percig. Az elkészült pisztráng akkor jó állagra, ha kapott egy kis színt, de nem égett meg és belülről krémes és puha, a bőre pedig ropogós.
Tálalás: A lazacpisztráng mellé adjunk egy szelet citromot, aminek a levével majd meglocsoljuk a halat fogyasztás közben. Egy kis madársalátával pedig még finomabb.
- Válogassunk nagyon apró burgonyát, sokkal finomabb az íze, mint a nagyobbaknak.
- A lazacpisztrángot sütés után, fogyasztás előtt pihentessük egy kicsit.
Hozzávalók
Lazacpisztránghoz
filézett
a sütéshez
a sütéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!