Ricottás spenótos tortellini
Ezt a fajta tortellinit Olaszország egész területén készítik, kisebb-nagyobb eltérésekkel, mely eltérések leginkább a tortellini alakjában mutatkoznak. A végeredmény ugyanaz: egy ízletes töltött tészta!
Elkészítés lépései
Forraljuk fel a vizet egy nagy fazékban. Közben a lisztet tegyük egy tálba, készítsünk mélyedést a közepébe, és üssük bele a tojásokat. Alaposan gyúrjuk addig, amíg egy sima, homogén tésztát nem kapunk. A tésztát takarjuk le és hagyjuk pihenni 20 percig.
Tisztítsuk meg a spenótot, és távolítsuk el a szárakat, csak a leveleket tartsuk meg. Forraljuk fel a spenótot sós vízben, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le.
Vágjuk apróra a spenótot, majd adjuk hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, és jól keverjük el. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A tortellini tésztáját egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Egy derejeszaggató segítségével vágjunk 5 cm-es négyzeteket a tésztából, majd helyezzünk egy-egy teáskanálnyi tölteléket a négyzetek közepére.
Hajtsuk félbe a kis négyzeteket a töltelék körül, ügyelve arra, hogy a tésztát jól lezárjuk a töltelék körül és az oldalain is, hogy ne essenek szét a főzés közben.
Főzzük ki a tortellinit bő forrásban lévő sós vízben majd szűrjük le, ügyelve arra, hogy ne törjük össze őket. A leszűrt tortellinit óvatosan kavarjuk el az olvasztott vajban.
Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.
Hozzávalók
Tésztához
Töltelékhez
vagy sóska
reszelt Parmigiano Reggiano
Tetejére
reszelt Parmigiano Reggiano
Készíts róla egy képet és töltsd fel!