Pestós fusilli
Elkészítés lépései
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük.
A bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot, olívaolajat és egy csipet sót aprítógépben simára dolgozzuk, míg krémes állagot nem kapunk.
A kész szószt egy nagy, kerámiatálba kaparjuk át gumilapáttal, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt és 2 evőkanál forró főzővizet, és óvatosan elkeverjük – nem turmixoljuk.
A leszűrt tésztát a szószhoz adjuk és alaposan összeforgatjuk, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
Tálaláskor szórjunk rá még egy kevés reszelt parmezán sajtot, hogy még ízletesebb legyen.
Tipp: Ha szeretnéd, hogy a szósz még krémesebb legyen, adhatsz hozzá egy kicsit több főzővizet. Illetve, fenyőmagot szórhatunk még a tésztára, egészben is.
Hozzávalók
Elkészítéshez
bazsalikom levél
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!