Tökmagos pogácsa
Elkészítés lépései
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk.
Hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a krémsajtot és kb. 7 percig dagasztjuk. A hántolt pirított tökmagot durvára vágjuk, majd beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket tejjel elhabart tojássárgájával lekenjük (ha akarjuk még megszórhatjuk tökmaggal) és 190 fokos légkeveréses sütőben ~25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hozzávalók
Pogácsa tésztájához
főtt, tört burgonya
hántolt, pirított
Készíts róla egy képet és töltsd fel!