Juhtúrós sztrapacska egyszerűen
Elkészítés lépései
Előszőr rakjunk fel vizet forralni, egy nagyobb lábasban és rakjunk bele egy kicsi sót. A sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra.
A szalonnát vágjuk apró kockára és lassú tűzön eresszük ki a zsírját, majd egy kicsit pirítsuk meg.
A krumplit hámozzuk meg, mossuk meg, majd apró lyukú reszelőn reszeljük le, hogy sima és pépes legyen a nyers krumpli.
A krumplihoz adjuk hozzá a zsírt, a tojásokat majd végül a lisztet is. Egy félig szilárd, félig folyékony állagú nokedli tésztát kapunk.
A nokedli tésztát nokedliszaggatóval szaggasuk bele a sós, forrásban lévő vízbe. Kb 10 percen át főzzük, majd kóstoljuk meg hogy megfőtt-e benne a krumpli.
Ha megfőtt a nokedli, szűrjük le, öblítsük le, majd rakjuk tűzálló tálba.
Keverjük össze a túrót a tejföllel, majd öntsük rá a tűzálló tálban lévő nokedlire. Szórjuk rá a szalonnát is, majd rakjuk be a sütőbe kb 10 percre.
Tálalásnál megszórhatjuk egy kis pirospaprikával.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!