Sajtos-tarjás, rakott tészta
Elkészítés lépései
A tésztát bő, sós vízben főzzük ki körülbelül 10 perc alatt (ne főzzük túl puhára). Szűrjük le, majd kivajazott tepsibe borítsuk bele.
A tarját/sonkát 2 evőkanál olajon kicsit süssük meg a hagymával együtt, majd adjuk hozzá a tepsiben lévő tészához.
A tejet és a tejszínt öntsük egy fazékba, majd keverjük csomómentesre a liszttel. Ízesítsük borssal, zúzott fokhagymával, és kevergetve, kis lángon sűrítsük be. Húzzuk le a tűzről, és öntsük hozzá a lereszelt sajt felét. Én füstölt tarjával készítettem a rakott tésztát, ami eleve elég sós, így én a sót kihagytam ebben a lépésben, de aki sonkával készíti, az rakhat bele sót is, ízlés szerint.
A tejszínes szószt öntsük a tésztára, ügyeljünk rá hogy a lehető legjobban befedje. A maradék sajtot szórjuk a tejszínes tészta tetejére, és szórjuk rá a petrezselymet is.
180 fokos sütőben egy bő 30 perc alatt készre sütjük. Én szeretem ha kicsit megkap a teteje, és így jó ropogós lesz a tészta.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!