Hagyományos túrós csusza
A túrós csusza egy hagyományos magyar étel, amelyben a kifőtt tészta ropogós szalonnával, friss túróval és krémes tejföllel rétegezve sütőben készül, így alkotva egy gazdag és ízletes fogást.
Elkészítés lépései
A tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát kis kockákra vágjuk és ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a zsírját a tésztához adjuk, belekeverjük a túró és a tejföl felét, valamint a szalonna felét is, majd megsózzuk ízlés szerint.
Egy hőálló edénybe tesszük, a tetejére tejfölt kenünk, és 190 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük.
Tálaláskor további túrót, tejfölt és szalonnát tehetünk a tetejére.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!