Szaftos brassói aprópecsenye
Elkészítés lépései
A brassói aprópecsenye elkészítéséhez vágjuk apró kockákra a vöröshagymát és a szalonnát is, a sertéslapockát is vágjuk kockákra, és végül a krumplikat is. Ja, a paprikát és a paradicsomot is. :)
A brassóihoz először feltesszük a krumplit főni. A krumpli főzővizét sózzuk meg. Bekapcsoljuk a sütőt 140 fokra, és egy tepsiben betesszük a zsírt melegedni.
A brassóihoz a szalonnát megpirítjuk, kisütjük belőle a zsírt. Hozzáadjuk a hagymát és a kisütött zsírban üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Keverjük jól össze és pároljuk puhára. Ezután adjuk hozzá a húst, és pirítsuk fehéredésig.
Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg pirospaprikával. Öntünk rá kb. fél deci vizet ha szükséges, fedjük le, takarékra vesszük, és hagyjuk főni.
A megfőtt a krumpliról öntsük le a vizet. Vegyük ki a zsíros tepsit a sütőből, de vigyázunk, mert forró és ki ne fröccsenjen a zsír, és szűrőkanál segítségével szedjük bele a krumplikat.
Visszatoljuk a sütőbe a krumplit, és hagyjuk sülni, hadd piruljon meg egy kicsit.
Amikor a brassóihoz a hús megpuhult, szűrőkanál segítségével szedjük bele a megpirult krumplit, szórjuk meg petrezselyemzölddel és óvatosan keverjük össze.
Tálalásnál díszítsük lilahagymával és hegyes erős paprikával.
Hozzávalók
Brassói elkészítéséhez
csont nélküli
kockára vágva
zúzott
krumpli sütéséhez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!