Piros bogyós gyümölcsleves
Feltöltötte: Sanya | 2023.07.07.
könnyű
35 perc
4 főre
leves
Előkészület: 5 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Piros bogyós gyümölcsleves, Sanya konyhájából.
Elkészítés lépései
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges eltávolítjuk a szárakat. A vanília rudat hosszában kettévágjuk.
A gyümölcsöket egy lábasban a vízzel, a cukorral, a fűszerekkel együtt 15-20 percig főzzük.
Levesszük a tűzről. A tejszínt egy tálba öntjük és egy szedőkanálnyi levest szedünk hozzá. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a többi leveshez.
Összekeverjük, ha szükséges még ízesítjük a levest és miután szobahőmérsékletűre hűlt berakjuk a hűtőbe. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Gyümölcsleves
60 dkg vegyes piros gyümölcs
4 ek cukor
1 db fahéjrúd
1 db vanília
rúd
rúd
6 dl víz
2 dl főzőtejszín
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!