Májas hurka és krumplipüré
Elkészítés lépései
Krumplipüré elkészítése: megmossuk és meghámozzuk a krumplit, majd apró kockára vágjuk. Egy fazékba felteszünk annyi vízet, amennyi épp ellepi a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, majd puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, leszűrjük róla a vízet. Hozzáadjuk a vajat, és krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverünk annyi tejet, amennyit felvesz. Ízlés szerint sózzuk, és alaposan elkeverjük.
Hurka sütése: A hurkát mossuk meg, majd egy tűvel, vagy hústűvel szúrkáljuk meg, hogy sütés közben a benne lévő nyomás ne repessze szét, ne durranjon szét. Egy teflon tepsibe helyezzük őket (én öntöttem alá egy kis vízet is), vagy ha nem tapadásmentes a tepsi, akkor rakjunk alá tapadásmentes sütőpapírt. 140-150 fokos sütőben süssük 25-30 percet, majd óvatosan forgassuk át őket (szilikonos sütőlapáttal, a villától könnyen kiszakad), locsoljuk meg a kisült zsíradékkal, majd rakjuk vissza a sütőbe további 10 percre.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!