Bácskai rizses hús
Elkészítés lépései
Először is készítünk egy sertéspörköltet: az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és apró kockákra vágott sertéshúst.
A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a felaprított fokhagymát és egy csipet őrölt fűszerköményt.
A paradicsomot "meghámozzuk", felkockázzuk, és az apróra vágott paprikával együtt a húshoz adjuk.
Fedővel lefedve készre főzzük, ha szükséges, kevés vízzel öntsük fel, hogy jó szaftos legyen. Sózzuk, borsozzuk.
A rizst kevés olajon futtassuk meg, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve főzzük készre.
Ha a rizs elkészült, összekeverjük a pörkölttel, és hagyjuk egy kicsit állni.
Hozzávalók
Bácskai rizseshús
comb, lapocka vagy tarja
Készíts róla egy képet és töltsd fel!